Frederiksborg Hesteavlsforeningen – 4 års Frederiksborg Hingst bestået 1 dags Materialprøve

Frederiksborg Hesteavlsforeningen – 4 års Frederiksborg Hingst bestået 1 dags Materialprøve

26. september 2023 Af HorseJournal

Foto: Frederiksborg Hesteavlsforeningen I Ditte Algot og Juvel Vejvad

Frederiksborg Hesteavlsforeningen – 4 års Frederiksborg Hingst bestået 1 dags Materialprøve. Lørdag den 16. september blev der afholdt fælles 1-dags materialprøve for heste og ponyer af forskellige racer på Randers Sportsrideklub.

Prøven

Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Prøven fungerer som materialprøve af avlsgodkendte hingste og for øvrige hingste, hopper og vallakker.

De forskellige avlsforeninger bestemmer selv, hvilke egenskaber som skal testes og hvordan de individuelt skal vægte i bedømmelsen.

Frederiksborgheste skal bedømmes i gangarter, både under egen rytter og med fremmedrytter. Hesten løsspringes først og derefter springes den med egen rytter, en bane med 4 spring. Springene kan sættes op efter hestens kapacitet. Typisk til omkring 1 meter ved de unge heste. Til slut skal hesten gå en udholdenhedsprøve. Kravet for bestået test er 650 point for Frederiksborgheste.

Til testen var fremstillet en 4 års hingst – Juvel Vejvad (Lightning Lynghus x Sarpo Vejleby). Juvel er ejet af Jakob Algot og blev fremstillet af Ditte Algot.

Ditte Algot

Ditte Algot er amatørrytter og deltog i en sådan test for første gang. Hun rider primært dressur, men havde trænet springning frem mod testen. Hun fremviste Juvel meget flot og de bestod testen med hele 836 point. Flot klaret af så ung en ekvipage.

Vi ønsker både Jakob og Ditte tillykke med det flotte resultat.

Juvel Vejvad skal fremstilles til en sidste eksteriørkåring for at opnå endelig avlsgodkendelse.

En stor tak

Frederiksborg Hesteavlsforeningen vil også gerne takke Knabstrupperforeningen for det store arbejde med at arrangere dagen. Det var et  meget velgennemført program.

Frederiksborghesten

Frederiksborghesten er verdens ældste stambogsførte race. Det er en alsidig hest med et fantastisk temperament, som kan bruges til både ridning og kørsel.

Frederiksborghesten er sjælden og bevaringsværdig. I 2022 blev der født 52 føl på Verdensplan.

Ønsker du at vide mere om Frederiksborghesten så tjek fhf.dk eller Facebook siderne:

Avlerne giver som regel også gerne en kop kaffe og viser deres heste frem.

Læs øvrige indlæg på HorseJournal bloggen