Frederiksborg Hesteavlsforeningen –  Kåring Holbæk 2023

Frederiksborg Hesteavlsforeningen – Kåring Holbæk 2023

14. september 2023 Af HorseJournal

Foto: Victoria Krall I Dagens Hoppe

Frederiksborg Hesteavlsforeningen – Kåring Holbæk 2023. Foreningen holdt sin anden af 3 kåringer søndag den 27. august. Desværre var der ikke nok ekvipager til at afholde Championat som vi plejer, men der blev dog afholdt nogle rideklasser med mulighed for at opnå R markering. Ligesom til vores kåring i Ikast var vi fantastisk heldige med vejret, det var perfekt, tørt og ikke for varmt.

Der blev fremstillet 16 flotte Frederiksborgere af meget fin kvalitet. Foreningen vil gerne takke alle udstillere og ryttere og ønsker tillykke med de flotte resultater til Kåring Holbæk 2023.

Foto: Victoria Krall I Dagens Føl: Bentley Torp (Juvel Vejvad x Hyldekærs Calvano). Avler og Ejer Jakob Algot Nielsen – Mønstrer Valde Algot Nielsen, der blev dagen mønstrer.

Foto: Victoria Krall I Dagens Plag: Abbie Torp (Toftagergårds Red Diamond x Hyldekærs Calvano). Avler og Ejer Jakob Algot Nielsen

Foto: Victoria Krall I Dagens Hoppe: Satini Vejleby (Toftagergårds Red Diamond x Munkevangens Tarzan). Avler og Ejer Knud Mørch Petersen

Foto: Victoria Krall I Dagens Vallak: Østergård’s Castro (Sarpo Vejleby x Milton Skyttegård). Avler Jørgen Østergaard Jensen – Ejer Tina Brisson Fagralid

R-markering

Der blev uddelt R-markering til følgende ekvipager:

  • Ditte Algot – Juvel Vejvad (Lightning Lynghus x Sarpo Vejleby)
  • Liza Hasfeldt – Hasfeldts Wait a Little (Toftagergårds Red Diamond x Salisbury Vejleby)

Det var ovenstående 4 års hingst Juvel Vejvad som vandt årets gangartskonkurrence på Roskilde Dyrskue. Her til kåringen opnåede han et meget flot karakterniveau i 4 års gangartsklassen og opnåede således R markering.

5 års hingsten Hasfeldts Wait a Little opnåede R markering i 2022 som 4 års og skulle generhverve den nu som 5 års ved at ride LA1 til over 65%. Dette er en af avlsprogrammets 3 mulige rideprøver i forhold til færdigkåring af hingste og Hasfeldts Wait a Little er derfor færdigkåret.

Om Frederiksborghesten

Frederiksborghesten er verdens ældste stambogsførte race. Det er en alsidig hest med et fantastisk temperament, som kan bruges til både ridning og kørsel. Frederiksborghesten er sjælden og bevaringsværdig. I 2022 blev der født 52 føl på Verdensplan.

Ønsker du at vide mere om Frederiksborghesten så tjek fhf.dk Avlerne giver som regel også gerne en kop kaffe og viser deres heste frem.

Frederiksborg Hesteavlsforeningen – Den næste kåring er hingstekåring med mulighed for også at fremstille øvrige heste. Hingstekåringen afholdes lørdag d. 23. september 2023 på Svendborg Rideklub. Alle er velkomne.

Læs øvrige indlæg på HorseJournal bloggen